Er zijn al diverse drones die automatisch dingen kunnen volgen, zoals dieren of mensen. Nu is er ook een app die een drone in staat stelt een auto te volgen. De ontwikkelaars gingen er met 10.000 dollar vandoor bij de Toyota hackathon.

Toyota hackathon

Tijdens de 24 uur durende Toyota hackathon in Californië was het de uitdaging voor de aanwezige teams om op innovatieve wijze gebruik te maken van Toyota’s Vehicle Data Visualizer. Dit ingebouwde systeem van Toyota genereert data van de auto, zoals de snelheid en locatie aan de hand van GPS.

Eye in the Sky

Het winnende team, Eye in the Sky, kwam op het idee om een Android app te ontwikkelen waarmee de auto kan worden gevolgd door een drone. De beschikbare uren zijn vervolgens ten volle benut om het idee om te zetten tot werkelijkheid. Tot in de laatste minuten bleef het spannend of het zou lukken, maar uiteindelijk ging Eye in the Sky er met de felbegeerde hoofdprijs van 10.000 dollar vandoor. [embed]

?v=9iDovbUzDTg[/embed]

Volgend

Volgens Nathan Schuett, een van de teamleden van Eye in the Sky, wilden ze vooral iets creëren wat dynamischer was, met meer camerahoeken en besturing-mogelijkheden dan huidige follow-drones. Hierdoor zou het mogelijk zijn om ook snelle auto’s te volgen zoals de Scion FR-S, welke tijdens de hackathon werd gebruikt. Hiervoor worden de GPS data gebruikt welke zijn gegenereerd in het autosysteem.

Racesport

Apps als deze zouden een leuke toevoeging kunnen zijn in de racesport. Drones die de auto’s op een accurate manier kunnen volgen zouden beelden kunnen maken vanuit een bijzondere hoek, waardoor het kijken naar een race een hele andere beleving wordt. Hoewel de app nog niet helemaal naar behoren was aan het eind van de hackathon, ligt er in elk geval een mooi begin om verder mee aan de slag te gaan.

0 Reacties

    Plaats een reactie