Investeerders zien brood in drones en dit vertaalt zich in toenemende investeringen richting drone fabrikanten en drone-gerelateerde bedrijven. Data-specialist CB Insights laat weten dat er het afgelopen jaar wereldwijd 108 miljoen dollar geïnvesteerd is in een totaal van 24 drone ondernemingen.

Drones zijn hot!

Drones groeien steeds meer in populariteit, zowel op zakelijk als particulier gebied. Deze ontwikkeling is investeerders ook niet onopgemerkt gebleven. CB Insights geeft aan dat er in 2014 een stijging van 104% t.o.v. 2013 is geconstateerd in drone-gerelateerde investeringen. Het Amerikaanse Airware en 3D Robotics en het Chinese XAircraft haalden per bedrijf al minimaal 20 miljoen dollar op. Ook Skycatch en CyPhy Works scoorden miljoenen voor de ontwikkeling van hun UAV's. drone-investeringen-nemen-toe-in-2014_2drone-investeringen-nemen-toe-in-2014_2

Investeringen in Nederland

Investeringen in ons eigen land maken slechts een klein deel uit van het totaal van 108 miljoen dollar. Begin februari investeerde de Chinese Yu Ming Fang tijdens het start-up bootcamp HighTechXL 450.000 euro in Avular, een Nederlandse fabrikant die (autonome) drones maakt voor industriële toepassingen. Deze drones worden ingezet bij de inspectie van fabrieken en weilanden. Ook bedrijven als Aerialtronics en Birdmedia hebben inmiddels de interesse gewerkt van investeerders, al blijven miljoeneninvesteringen vooralsnog uit.

CB Insights

Het Amerikaanse data-bedrijf CB Insights is gespecialiseerd in het verzamelen en onderzoeken van data op het gebied van kapitaal, investeringen, fusies, overnames en andere aspecten van de financiele industrie. Het bedrijf publiceert regelmatig nieuwe rapportages over financiele ontwikkelingen, zowel binnen de Verenigde Staten als daarbuiten.

0 Reacties

    Plaats een reactie