Martin Kok claimt op zijn website Vlinderscrime.nl beelden te hebben gemaakt van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in de Penitentiaire Inrichting in Vught. In deze inrichting zit bijvoorbeeld Willem Holleeder zijn tijd uit. Martin, beter bekend als de Stotteraar, heeft naar eigen zeggen alvast met zijn drone kunnen oefenen binnen de gevangenismuren. destotteraar_claimt_drone_beelden_gevangenis_vught_2.

Alvast oefenen

In het criminele circuit staat Martin Kok beter bekend als Martin de Stotteraar. Inmiddels heeft hij zijn criminele leven achter zich gelaten. Tegenwoordig zet Martin zich in als zelfstandig misdaadverslaggever voor crimesite Vlinderscrime.nl. Martin wilde met een drone een kijkje nemen in een van de zwaarst beveiligde gevangenissen van Nederland, namelijk de Penitentiaire Inrichting in het Brabantse Vught. Naar eigen zeggen heeft hij "in samenwerking met een cipier" alvast kunnen oefenen binnen de bajesmuren. De beelden hiervan plaatste de Stotteraar op zijn website:

DJI: beelden onmogelijk

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) heeft inmiddels laten weten dat er met zekerheid geen drone heeft rondgevlogen in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI). De instelling geeft aan dat de beelden zijn gemaakt in een inrichting die niet meer in gebruik is. Volgens een woordvoerder van de DJI is het "onmogelijk dat een drone zomaar kan rondvliegen in een zwaarbeveiligd cellencomplex en dat deze dan ook nog kan worden gefilmd met een mobieltje".

0 Reacties

    Plaats een reactie