NoFlyZone is online database waar huiseigenaren hun adres kunnen registreren als zij niet gediend zijn van overvliegende drones boven hun eigendommen. NoFlyZone is het eerste 'Bel-me-niet-register' voor drones voor degene die waarde hechten aan hun privacy.

NoFlyZone

Samen met meer dan 10.000 andere huiseigenaren heeft Shawn Sedlacek zijn adres geregistreerd op NoFlyZone.org. Het nieuwe initiatief is vergelijkbaar met het 'Bel-me-niet-register' voor ongewenste verkooptelefoontjes. Huiseigenaren kunnen hun adres registreren in de online database als zij niet gediend zijn van overvliegende drones boven hun eigendommen.

Privacy

"Ik heb bewust een huis op een heuvel gekocht dat mij naast een adembenemend uitzicht ook een gevoel van privacy geeft", zegt Sedlacek. "Ik zou liever geen drone zien vliegen boven of in de buurt van mijn eigendom die foto's van mijn leven en van mijn bezittingen maakt."drones-no-fly-zone-drone-uavdrones-no-fly-zone-drone-uav

Gratis

Registratie op NoFlyZone.org is volledig kosteloos. Het enige dat een gebruiker hoeft te doen is zijn adres op te geven en middels een bevestigingsemail de registratie te voltooien. Per emailadres kan men één locatie registreren. NoFlyZone geeft enkel inzicht in de opgegeven locatie van de gebruiker en verstrekt geen persoonsgegevens aan derden.

Data

NoFlyZone deelt de opgegeven adressen met geïnteresseerde drone-fabrikanten. Tot op heden zijn er zeven fabrikanten die toegang hebben tot de online database, zoals DroneDeploy en Ehang (maker van de Ghost Drone).

Fabrikanten

Fabrikanten kunnen de locaties opnemen in de No-Fly-zones van hun drones. De software van de meeste drones is uitgerust met verboden locaties voor drones zoals bijvoorbeeld vliegvelden en militaire basissen. Naar aanleiding van een neergestorte drone in de tuin van het Witte Huis voegde drone-fabrikant DJI het gebied rondom het Witte Huis nog toe aan de No-Fly-zones voor zijn drones. Tot op heden is het nog onbekend of eerder genoemde fabrikanten daadwerkelijk de lijst van NoFlyZone.org hebben geïmplementeerd in hun software. no-fly-zone-drones-uavno-fly-zone-drones-uav

Gegevens

"Wat we doen is hen voorzien van de gegevens en het is de keuze aan onze partners op welke manier waarop zij deze data implementeren", zegt Ben Marcus, oprichter van de NoFlyZone-service. "Onze partners zullen de informatie verstrekken aan hun gebruikers. Sommigen nemen het een stap verder door de data daadwerkelijk te implementeren in hun No-Fly-zones."

Kaart

Volgens Marcus komt er spoedig een online kaart beschikbaar waarin drone-piloten alle verboden gebieden - zoals luchthavens en militaire basissen - en alle opgegeven adressen kunnen raadplegen.

1 Reacties

  1. Fred

    Nederland een grote rode vlek??

Plaats een reactie