In Parijs was het vannacht opnieuw raak: op 5 verschillende momenten werden er onbekende drones gespot boven de stad. Het is de 2e keer deze week dat er 's nachts drones boven Parijs zijn gezien. De politie probeert te achterhalen wie verantwoordelijk is voor de vluchten, maar tot op heden blijft de identiteit van de drone piloten onbekend.

Gecoördineerde actie

Eerder deze week vlogen er 's nachts ook al 5 mysterieuze drones boven Parijs, toen o.a. in de buurt van de Amerikaanse ambassade, Place de la Concorde en de Eiffeltoren. Een politiebron laat aan het Franse persbureau AFP weten dat er wel vaker drones boven de stad vliegen, maar dat er nog nooit zoveel in één nacht zijn gezien. Een gecoördineerde actie is daarom niet onwaarschijnlijk. De drones vormen tot dusver nog geen bedreiging, maar de Franse regering heeft wetenschappers wel opdracht gegeven uit te zoeken hoe men de drones tegen kan werken. drones_gespot_boven_parijsdrones_gespot_boven_parijs

Strenge regelgeving

Sinds de aanslag op Charlie Hebdo op 7 januari 2015 staat zowel Parijs als Frankrijk op scherp en zijn de veiligheidsmaatregelen aangescherpt. Frankrijk kent daarnaast strenge regelgeving voor het gebruik van drones, samengesteld door de Direction Générale de l'Aviation Civile, DGAC) en de La Fédération Professionnelle du Drone Civil (FPDC). drones_franse_wetgevingdrones_franse_wetgeving Grof vertaald zijn de 10 geboden van de Franse wetgeving: 1. Ik vlieg niet met mijn drone boven personen 2. Ik vlieg met mijn drone altijd lager dan 150 meter 3. Ik houd mijn ogen te allen tijden op mijn drone 4. Ik vlieg niet met mijn drone boven openbare ruimte en bebouwing 5. Ik gebruik mijn drone niet in de buurt van vliegvelden 6. Ik gebruik mijn drone niet in specifiek gereguleerde luchtruimen 7. Ik vlieg nooit 's nachts met mijn drone 8. Ik respecteer het priveleven van anderen 9. Ik gebruik video opnames nooit zonder toestemming van eventueel betrokken personen en nooit voor commerciele doeileinden 10. Bij twijfel richt ik me tot de autoreiten voor informatie Bij het niet naleven van bovenstaande geboden riskeert een drone bestuurder in Frankrijk een gevangenisstraf van 12 maanden en een boete van € 45.000 euro.

1 Reacties

  1. Roy

    Misschien de rubriek 'wetgeving' aanvullen met deze laatste regels vanuit Frankrijk? Tot nu toe zijn daar alleen Nederland, Belgie en Duitsland te vinden.

Plaats een reactie