Er wordt al een tijdje gediscussieerd over de sloop van de oude vliegbasis Valkenburg. De vliegbasis moet plaats maken voor een energie neutrale woonwijk met vijfduizend woningen. Maar zou deze oude vliegbasis niet beter omgedoopt kunnen worden naar een testcentrum voor drones ‘Drone Valley’.

Pieter-Christiaan van Oranje

Pieter-Christiaan van Oranje, die ook de vakbeurs ‘The Unmanned System Expo’ (TUSExpo) opende, pleit voor een groot Europees testcentrum voor onbemande luchtvaartuigen. Onder leiding van Pieter-Christiaan van Oranje is een taskforce opgetuigd om te kijken of de vliegbasis geschikt is voor een drone testcentrum.

Defensie-expert

Defensie-expert Rob de Wijk is erg positief over de komst van een testcentrum voor drones. Het project levert mogelijk duizend banen op en laat Nederland voorop lopen in de ontwikkelingen omtrent drones. Op dit moment wordt de grond van de vliegbasis al bouwrijp gemaakt. De Wijk pleit voor zes weken uitstel om de voorstanders van een drones testcentrum een plan te laten presenteren. De Katwijkse gemeenteraad heeft ook een oproep gedaan om de sloop tijdelijk stil te leggen. drone-valley-valkenburg-pieter-christiaan-van-oranjedrone-valley-valkenburg-pieter-christiaan-van-oranje

0 Reacties

    Plaats een reactie