Afgelopen week maakte de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) de nieuwe regelgeving voor commerciële drones bekend. De nieuwe regels zorgen ervoor dat het testen van bezorgdrones door Amazon in de VS aan banden wordt gelegd. Amazon is niet van plan haar veelbesproken project Prime Air te staken en geeft aan mogelijkheden te onderzoeken om Prime Air in een ander land verder te ontwikkelen. "Zonder toestemming voor het testen van onze drones van de Amerikaanse overheid, zijn we genoodzaakt de Prime Air research & development activiteiten naar het buitenland te verplaatsen", aldus Paul Misener, global-policy vice president van Amazon, in een korte reactie op de nieuwe regels van de FAA. Welke landen Amazon overweegt is nog niet duidelijk, maar op basis van de ontwikkelingen van afgelopen jaar zijn onderstaande landen wellicht de meest voor de hand liggende optie voor het Amerikaanse e-commerce bedrijf:.

Verenigd Koninkrijk

In Cambridge beschikt Amazon al over een research & development afdeling die zich focust op project Prime Air. Op 5 uur afstand van deze faciliteit in Cambridge bestaat een outdoor drone test-centrum dat beschikt over toestemming van de Britse Aviation Authorityv oor het testen van lange-afstandsvluchten. Alhoewel bezorging d.m.v. drones op het moment nog illegaal is in de UK, lijkt het land wel open te staan voor innovatie op dit gebied.

Australië

Down-under verwelkomt Australië al verschillende bedrijven die bezig zijn met de ontwikkeling van bezorgdrones. Zo testte Google al Project Wing drones (de autonome bezorgservice van Google) in Queensland, de op 3 na meest bevolkte staat van Australie. project_wing_google_australtieproject_wing_google_australtie

Canada

De wetgeving in Canada komt momenteel grotendeels overeen met de regels van de FAA in Amerika. Het grote verschil is echter dat het in Canada niet noodzakelijk is om voor het besturen van drones onder 25 kg gecertificeerd te zijn.

Duitsland

In Duitsland vliegt de 'parcelcopter' drone van DHL sinds december 2013 van en naar het kleine eiland Juist. "Onze DHL parcelcopter 2.0 is al een van de meest veilige en betrouwbare bezorgsystemen in zijn categorie en voldoet aan alle eisen om een dergelijke bezorgingen te voltooien,” aldus Jürgen Gerdes, CEO van de Deutsche Post DHL’s Post-eCommerce-Parcel divisie. Duitsland lijkt de ontwikkeling drone-bezorging dus vooralsnog niet tegen te willen houden. dhl-drone-juist-duitslanddhl-drone-juist-duitsland

China

Alhoewel de kans niet erg groot is dat Amazon naar China gaat uitbreiden om Prime Air verder te ontwikkelen, heeft China wel laten zien dat het land bereid is nieuwe drone-technologieën te omarmen. Begin februari liet Taobao (onderdeel van Alibaba) weten dat het met toestemming een 3-daagse testperiode had uitgevoerd om een speciale soort thee binnen 1 uur naar 450 klanten te verzenden. Om dit mogelijk te maken werd gebruik gemaakt van drones in de omgeving van Taobao's distributie centra in Peking, Shanghai en Guangzhou.

1 Reacties

  1. Fred

    Nederland nummer 1, met de beste regelgeving van de EU.

Plaats een reactie