De prijs van de winactie van februari wordt beschikbaar gesteld door Toemen Modelsport uit 's-Hertogenbosch. Door te raden hoeveel propellers er in de bak zitten maak je kans op een Traxxas Aton drone t.w.v. 499 euro. De winnaar wordt op 1 maart 2016 bekend gemaakt en vandaag vroegen wij de directeur van Toemen Modelsport, Jasper Toemen, het hemd van het lijf.

Jasper Toemen

Wie is Jasper Toemen en wat is jouw connectie met drones?

"Jasper Toemen is een 27 jarige ondernemer uit Oisterwijk (Noord-Brabant). Ik verkoop nu circa 4 jaar een breed assortiment aan drones via onze winkels en via onze website www.toemen.nl."

Vlieg je zelf ook met drones? Zo ja, welke?

"Momenteel vlieg ik regelmatig met een Team Black Sheep Gemini, FPV racen is op dit momenteel helemaal hot! Met circa 100 km/h per uur door een loods of hal vliegen geeft mij een kick. Ik ben begonnen met een DJI F550, dit is een absolute aanrader vanwege zijn stabiliteit en voor degene die een drone zelf in elkaar wil knutselen."

Maak je daarnaast ook drone video’s?

"Ik kan me herinneren dat ik een aantal jaar terug met mijn DJI F550 een paar shots heb gemaakt van de De Loonse en Drunense Duinen en van het Klompven te Oisterwijk!"

Wat is jouw favoriete drone en waarom?

"Momenteel is dat de DJI Phantom 3, wat een mooi stuk elektronica is dat! Super betrouwbaar, de beelden zijn van 4K kwaliteit en de reikwijdte ligt ergens op 2000 meter. Dit model heb ik dan afgelopen jaar ook vele honderden keren mogen verkopen."

Wat vind je de beste eigenschappen van een drone in het algemeen?

"Dit moet wel het GPS systeem zijn en de functies daaromheen. Het uit zichzelf blijven hangen op een punt en het automatisch terugkeren naar het startpunt is echt te gek. Door dit systeem kan bijna iedereen leren vliegen met een drone."

Toemen Modelsport

Hoe lang bestaat Toemen Modelsport al?

"Het bedrijf bestaat vanaf 1980, opgericht door mijn vader. Toen in een piepklein pandje in Den Bosch."

Waar staat het bedrijf Toemen Modelsport voor?

"Ons bedrijf staat voor een breed scala aan modelsport / modelbouw producten. Zo verkopen wij echt alles op dit gebied. Wanneer je bij ons binnen wandelt voor een simpel potje lijm kun je al snel kiezen uit 70 verschillende soorten."

Wat onderscheidt jullie van andere Modelbouw drone-aanbieders?

"Dan roep ik meteen voorraad! We hebben altijd een super goede voorraad. Veel winkels adverteren met een breed assortiment aan drones maar beschikken niet over de kapitale kracht om ook echt een fatsoenlijk voorraad te hebben. Zo komen er dagelijks klanten bij ons die bij hun plaatselijke dealer krijgen te horen "het model moet eerst worden besteld voor u". Bij ons niet, wij hebben deze modellen dan vaak wel in voorraad."winactie_toemen_blog_615x400winactie_toemen_blog_615x400

Hoeveel filialen heeft Toemen Modelsport?

"Momenteel hebben wij 3 filialen. We beschikken over 2 fysieke winkels in Den Bosch en een nieuw magazijn in Oisterwijk. Dit magazijn is enkel alleen voor de verwerking van onze online orders en het bevoorraadden van onze winkels. Klanten hebben ook de optie om hier een bestelling af te komen halen."

Waar staat Toemen Modelsport over 5 jaar?

"Als de groei blijft zoals hij nu is, zijn wij over 5 jaar de grootste speler op de Nederlandse Modelsport / Modelbouw markt. Ik denk persoonlijk dat we dat nu al zijn. Een beetje arrogantie mag natuurlijk altijd. We zijn zeker van plan om het bedrijf nog groter te maken. Zo zullen meerdere vestigingen niet uitblijven en gaan we dit jaar onze eerste stappen maken naar groothandel."

Drones

Zien jullie verandering in de modelsport sinds de komst van drones?

"Jazeker, we krijgen op dit moment een heel ander type consument binnen. De gemiddelde drone consument heeft niets met modelbouw en begrijpt vaak niet eens wat het inhoudt. De markt is door de komst van de drone voor ons een stuk groter geworden. De markt met bestuurbare helikopters heeft een flinke klap gehad door de komst van de drones. Iedereen wil een drone!"

Van welke merken verkopen jullie drones?

"Dat is een groot assortiment kan ik je vertellen, DJI, Blade, Walkera, 3DR, Yuneec, Revell, Hubsan, Nine Eagles, Immersion RC, Team Black Sheep, XIRO, Dromida, Align, Carrera, Gaui, Simtoo, Sky-Hero en Traxxas."

Wat is de meest verkochte drone?

"Dat moet wel de Hubsan X4 zijn, deze hebben we enkele duizenden verkocht elk jaar. Ik kan me goed herinneren toen het model net een paar weken uit was dat we deze 51 verkocht hebben op een zaterdagmiddag (buiten de website om). Het voordeel is dat onze winkels midden in het centrum zitten, langs een terras waar plek is voor al snel 100 tot 150 mensen. Je kan je wel voorstellen wat er gebeurde toen wij daar met een mini drone voor het eerste gingen vliegen."

Welke drone heeft volgens jou de beste prijs-kwaliteitsverhouding?

"Op dit moment, toch weer de DJI Phantom 3. Dit mede ook door de prijsverlaging die DJI een aantal weken geleden heeft doorgevoerd. Je komt nu voor €599.00 een DJI Phantom 3 Standard. Geen enkel merk kan op dit moment daar tegen op!"

Wat zijn populaire accessoires of extra’s?

"We hebben een flink assortiment in accessoires die betrekking hebben tot drones. Zo verkopen we regelmatig koffers, carbon propellers, propeller beschermers en rugzakken."

Traxxas Aton

Wat is er zo uniek aan de Traxxas Aton?

"Uniek is dat het model van Traxxas komt. Hierdoor geniet je als klant van een kwalitatief hoogwaardig product. De Traxxas Aton beschikt over 3 speciale vliegmodi. Deze vliegmodi veranderen het gedrag van de Aton in de lucht en hiermee kunt u dus de moeilijkheidsgraad eenvoudig aanpassen. Verder is het ook wel fijn om te weten dat de onderdelen lekker goedkoop zijn, mocht je een keer een crash ondergaan."traxxas-aton-drone-winactie-jasper-toemen-modelsport-interview-prijs-2016traxxas-aton-drone-winactie-jasper-toemen-modelsport-interview-prijs-2016

Wat krijg je allemaal bij een Traxxas Aton drone?

"Het pakket wordt geheel ready to fly geleverd. Zo krijg je natuurlijk de Traxxas Aton geleverd met een multifunctionele zender. In de doos vind je verder een lader, lipo accu, reserve propellers en een goede handleiding."

Regelgeving

Wat vind je van de huidige wet- en regelgeving omtrent drones?

"Zoals hij nu is vind ik hem prima. Persoonlijk vind ik ook dat je niet overal met een drone mag en kan gaan vliegen."

Heb je het idee dat veel mensen op de hoogte zijn van de huidige regelgeving?

"Mijn klanten wel, we geven ze altijd een foldertje mee van Veilig Vliegen. Hier staat duidelijk op wat wel en niet mag. Dat sommige mensen zich niet altijd aan deze regels houden is een feit. Helaas kunnen wij daar niets aan doen."

Hoe communiceren jullie de huidige regelgeving naar de klant toe?

"We hebben op verschillende plekken in onze winkel flyers liggen van zowel Veilig Vliegen als folders van de overheid. Hier staat super duidelijk op wat wel en niet kan."veilig-vliegen-met-drones-winactie-februari-jasper-toemen-modelsport-interview-2016veilig-vliegen-met-drones-winactie-februari-jasper-toemen-modelsport-interview-2016

Toekomst

Hoe zie jij de toekomst van drones voor je?

"Ik denk dat de verkoop zeker nog zal gaan groeien de komende jaren, natuurlijk is op een gegeven moment de markt verzadigd. Dat is met elke trend / hype zo."

Hoe zie jij de rol van drones over 10 jaar in ons dagelijks leven?

"Deze zullen dat geheel autonoom werken en zelfs bepaalde rollen binnen het dagelijks leven kunnen overnemen. Misschien kunnen we over 10 jaar zelf wel op een drone gaan zitten en ons verplaatsen van A naar B."

Geloof je in drone delivery? Zo ja, wat zie je over 10 jaar gebeuren op dit vlak?

"Jazeker, dit gaat 100% gebeuren. Ik verwacht zelfs al binnen 3 tot 5 jaar. Wat zou het toch fantastisch zijn om een pakketje te bestellen en 1 uur later komt deze gewoon je tuin binnen gevlogen."

Winactie

Wil jij de Traxxas Aton drone winnen? Raad hoeveel propellers er in de bak zitten. De winnaar van deze geweldige prijs wordt op dinsdag 1 maart 2016 bekend gemaakt.

Let op

Let op: deze winactie is inmiddels afgelopen. Kijk op: http://win.drones.nl voor de actuele winactie.

1 Reacties

  1. C. ten Hake

    Leuk interview, maar zorg alsjeblieft ook eens goed voor je klanten. Wij hebben op donderdag 22 juni 2017 een order geplaatst voor een Phantom 4 shell en deze betaald. Via messenger werd op 3 augustus aangegeven aangegeven dat deze binnen 10 dagen geleverd ging worden. Het is nu 26 maart 2018 en het hoeft niet meer want inmiddels hebben we elders wel een shell kunnen kopen. Helaas kan ik tot op heden fluiten naar mijn centen. Slecht, slecht, slecht! Zo ga je niet met je klanten om Toemen! Waardeloze klantenservice! Negatief aankoop- en contact advies. Ze laten je een eeuwigheid aan de lijn hangen en doen niets voor je..... Met teleurgestelde groet, C. ten Hake

Plaats een reactie