Vandaag is bekend geworden dat Dronespecialist uit Zoetermeer failliet is verklaard. De dronewinkel zag de omzet de afgelopen maanden steeds verder afnemen tot het leed niet meer te overzien was.

Dronespecialist

Dronespecialist is in 2010 opgericht door Marcel van Gelderen en richtte zich voornamelijk op de professionele sector. Dronespecialist maakte dan ook regelmatig drones op maat voor commerciële toepassingen. Door de verandering in de regelgeving is het sinds 1 juli toegestaan om met een ROC-Light drones tot 4 kilogram te gebruiken voor commerciële doeleinden.

Doek valt voor Dronespecialist uit Zoetermeer

Commerciële inzet

Door de nieuwe regelgeving daalt de vraag naar grote professionele systemen op maat. Commerciële dronepiloten gaan tegenwoordig liever op pad met een compacte drone die in tevens makkelijk te vervoeren zijn. Ook zijn de huidige ready-to-fly drones zeer eenvoudig te besturen, ook voor beginnende drone piloten. Het maken van grote onbemande systemen wordt ook lastig gemaakt door de strenge regelgeving doordat drones gekeurd moeten worden. Wanneer er een kleine aanpassing gemaakt wordt aan een drone, zal deze opnieuw een kostbare keuring moeten doorstaan.

Curator

Helaas is het doek voor Dronespecialist gevallen en heeft de omzetdaling ervoor gezorgd dat van Gelderen de deuren heeft moeten sluiten. De inventaris van de dronewinkel wordt nu door de curator ter overname beschikbaar gesteld. De website van Dronespecialist staat nog wel online, maar is volgens een bericht de komende week gesloten.

Doek valt voor Dronespecialist uit Zoetermeer

Skyeye

Dronespecialist is niet de eerste specialist die haar deuren moet sluiten. Begin dit jaar viel ook het doek voor het Belgische Skyeye. Skyeye was net als Dronespecialist een droneverkoper van het eerste uur. Door het gebrek aan regelgeving raakte de hoogwaardige drones maar moeilijk verkocht en moest eigenaar Geert Nijst de handdoek in de ring gooien.

9 Reacties

  1. Peter

    Jammer, was een goede leverancier. Hebben me goed geholpen toen ik mijn camera had stukgevlogen.

  2. Peter

    Jammer, maar heb in minicopters.nl gelukkig een hele goede vervanger gevonden.

  3. Hans

    Nou dat is een zeer spijtig bericht sinds juni heb ik mij Yuneec 500 ter reparatie aangeboden en keek ookeengarantie claim noodzakelijk bij de fabriek in Amerika Mijn drone heb ik nog niet terug. Als de curator dit leest graag met mij in contact treden of ik mijn drone nog terug krijg.

  4. Ruben

    Hans, zoek hier op kvk nr (60840552): http://insolventies.rechtspraak.nl/ Curator: mr. P.E. van den Berg Adres: Johan de Wittlaan 15 2517JR s-Gravenhage Telefoon: 070-3184200

  5. Gert

    Dat is geen goed nieuws! Jammer, ik heb verschillende keren via de webshop aankopen gedaan en ook de winkel bezocht. Altijd correct en vriendelijk geholpen, zelfs nu 2dagen geleden nog een besteld artikel netjes thuis afgeleverd gekregen met de post. Ik wenst Marcel het beste toe voor de toekomst ....

  6. De Jonghe Marc

    Opgepast de website van "dronespecialist.nl" is nog actief en je kan er momenteel nog bestellingen plaatsen. Ikzelf had een bestelling geplaatst op 13 sep 2016 net voor het failliet. Daarop hebben we geïnformeerd via de FB pagina van dronespecialist hoe het nu verder zou gaan met de reeds betaalde maar niet geleverde bestelling. Het bericht werd gelezen door de zaakvoerder, maar blijkbaar vond hij het niet belangrijk genoeg om onze vraag te beantwoorden. De Facebook pagina was enkele dagen daarna niet meer terug te vinden. Het verrast me toch allemaal een beetje, al die positieve reacties op het internet betreft het bedrijf, maar doch.....

  7. pierre wentzel

    Op 13 sept nog n bestelling gedaan,sindsdien geen reactie meer,.ze moeten het toen al geweten hebben. Nog n facebook bericht gezien op 2 oct. Van mikey v gelderen Vlgns mij vanuit spanje.

  8. ju

    zoek zijn naam op facebook

  9. ju

    http://insolventies.rechtspraak.nl/pdf.ashx?ID=09_dha_16_430_F_V_01 http://insolventies.rechtspraak.nl/pdf.ashx?ID=09_dha_16_430_F_V_02_B http://insolventies.rechtspraak.nl/pdf.ashx?ID=09_dha_16_430_F_V_03 http://insolventies.rechtspraak.nl/pdf.ashx?ID=09_dha_16_430_F_V_04_B

Plaats een reactie