Onderzoekers aan de TU Delft hebben een nieuwe drone gepresenteerd die beschikt over één grote en twee kleine propellers. De drone is een fixed-wing type en beschikt zelfs over twee vleugels die zich boven elkaar bevinden.

delftAcopter

Het team van het Delftse MAVlab heeft gewerkt aan een nieuwe hybride drone met één grote propeller. De delftAcopter stijgt op als een helikopter en kan in de lucht 90 graden kantelen. Vervolgens vliegt de drone verder als een vliegtuig zwevend door de lucht. Aan de vleugeltippen bevinden zich ook nog kleine motoren die ervoor zorgen dat de drone kan sturen.

Medische hulpverlening

De delftAcopter is ontwikkeld voor medische hulpverlening op moeilijk bereikbare plekken. De drone is dan ook in staat om autonoom te vliegen en is uitgerust met speciale sensoren. Eén van die sensoren is het on-board vision systeem. Hiermee maakt de drone een scan van de omgeving en vindt hij een veilige plek zonder obstakels waar hij kan landen.

Onderzoekers TU Delft MAVlab presenteren delftAcopter

Specificaties

De drone is voorzien van een 10.000 mAh accu en haalt een vliegtijd van ruim een uur. De topsnelheid van de drone ligt op 100 kilometer per uur en heeft een bereik van 60 kilometer. De delftAcopter weegt 4 kilogram en heeft een spanwijdte van 1,5 meter.

Op de proef

De drone komt binnenkort al in actie wanneer het Delftse ontwerpteam deelneemt aan de UAV Medical Express Challenge. Deze wedstrijd is van 27 t/m 29 september in Australië.

0 Reacties

    Plaats een reactie