Vandaag is in Ibiza de ERSA Euro Cup 2016 van start gegaan. 250 van de beste dronepiloten ter wereld hebben zich verzameld op het Spaanse eiland om de strijd met elkaar aan te gaan om te bepalen wie de snelste dronepiloot van Europa is.

ERSA Euro Cup 2016

Het toernooi vindt plaats van 6 t/m 9 oktober 2016 in Ibiza en wordt georganiseerd door ERSA (European Rotor Sports Association).Het toernooi bestaat uit 4 verschillende competities, waaronder 2 individuele en 2 team wedstrijden.

Individuele race

Er is een individuele race waar piloten strijden om de Euro 2016 Drone Race Cup. Aan deze wedstrijd zullen 120 piloten deelnemen die van start gaan in heats bestaande uit 8 piloten. De 64 beste piloten gaan vervolgens via een knockout systeem bepalen wie zich Europees kampioen mag noemen. Er wordt zowel tijdens daglicht als in het donker op een verlicht parcours gevlogen.

Freestyle

In de zogenaamde 'Freestyle Arena' gaan individuele piloten de strijd met elkaar aan om de Euro 2016 Freestyle Cup. 80 piloten laten hun freestyle kunsten zien op een muziekstuk naar keuze. De 12 piloten met de beste beoordeling gaan vervolgens strijden via een knockout-systeem wie wordt gekroond tot Europees kampioen 'Freestyle'.

Team Relay

Tijdens deze competitie nemen 30 teams het tegen elkaar op voor de Euro 2016 Team Relay Cup. In teams van minimaal 5 personen, bestaande uit 4 piloten en 1 pit runner wordt bepaald om het raceparcours welke team zich het snelste dronerace team van Europa mag noemen. Er wordt zowel tijdens daglicht als in het donker op een verlicht parcours gevlogen.

Drag Racing

Tijdens het 'Drag Racing' event strijden teams om de Euro 2016 Manufacturers Cup. Tijdens deze 'speed & power' competitie gaan 20 teams met elkaar de strijd aan om te kijken wie de snelste setup heeft op de speciaal daarvoor aangelegde '1/4 mile speedway'.

ERSA Euro Cup 2016 in Ibiza van start!

Nederland

In de aanloop naar het toernooi in Ibiza konden dronepiloten zich kwalificeren via toernooien op verschillende locaties in Europa. Zo plaatsten Dino Joghi (GhettoDino) en Martijn de Kemp (Fullstick FPV) van Team SQG zich tijdens Riverside in Appeltern voor de ERSA Euro Cup. Beide heren zijn in Ibiza aanwezig om Nederland te vertegenwoordigen.

ERSA Euro Cup 2016 in Ibiza van start!

UK

Ook in andere Europese landen werden voorrondes gehouden voor de ERSA Euro Cup 2016. Zo wist ook Luke Bannister (BanniUK) een ticket te bemachtigen tijdens de qualifier in Weston Park International Model Air Show in London.

Racetrack

De bovenstaande video geeft een voorproefje op de racetrack van ERSA Euro Cup 2016. Zoals je kunt zien is het parcours voorzien van spectaculaire hindernissen zoals een 'High Gate', 'Power Loop' en tunnel.

ERSA Euro Cup 2016 in Ibiza van start!

Ibiza

ERSA Euro Cup 2016 vindt momenteel plaats in Playa Es Canar op Ibiza. De evenementenlocatie is op loopafstand van de goudgele stranden en spelers kunnen verblijven in de nabijgelegen camping die tijdens de ERSA Euro Cup 2016 is omgedoopt tot 'The Champions Village'.

0 Reacties

    Plaats een reactie