Vandaag vond in Ibiza de laatste dag plaats van de ERSA Euro Cup 2016. Het slechte weer zorgde er echter voor dat de finaledag van het evenement volledig in het water viel.

Finaledag

De laatste dag - in een serie van vier - begon aanvankelijk volgens planning. 64 gekwalificeerde piloten gingen in heats van 8 racers met elkaar de strijd aan op basis van een knockout-systeem. Aangekomen bij de kwartfinales, gooide moeder natuur roet in het eten en veranderde het stralende eiland in een ware storm.

ERSA Euro Cup 2016 valt in het water

Afgelast

het hevige weer zorgde ervoor dat er niet gevlogen kon worden, maar resulteerde ook in een onherstelbare schade aan de elementen van de racetrack.

Kwalificatietijden

De toernooiorganisatie besloot om niet meer te vliegen en hierdoor is er geen echte Europees Kampioen bekend. Aangezien het toernooi meetelt voor de IDRA ranglijst zijn de prijswinnaars gekozen op basis van de snelheid van hun kwalificatietijden.

ERSA Euro Cup 2016 valt in het water

Winnaar

Op basis van kwalificatietijden is Luke Bannister (BanniUK) verkozen tot 'winnaar' van ERSA Euro Cup 2016. Met deze resultaten mag Bannister zichzelf absoluut de beste FPV racer ter wereld noemen. De 16-jarige Britse dronepiloot won de eerste editie van World Drone Prix in Dubai, won hij de British FPV Racing Championship 2016 en mag hij het winnen van de ERSA Euro Cup aan het rijtje van dit jaar toevoegen.

Nederland

Ook Nederland was nog met drie deelnemers in de race voor het Europees kampioenschap. Zo wisten Metal Danny, Dino Joghi (SQG) en Martijn de Kemp (SQG) zich te plaatsen bij de laatste 32 en waren zij nog steeds in de race voor de prestigieuze titel.

0 Reacties

    Plaats een reactie