Deutsche Telekom is van plan dit jaar nog een systeem te introduceren dat drones afweert in bepaalde kritische gebieden.

Anti-drones

Het systeem is ontworpen om drones te weren uit gebieden rondom luchthavens, stadions, autotest-circuits en andere No Fly Zone-locaties.

Deutsche Telekom werkt aan drones-afweersysteem

Bescherming

Als gevolg op de stijgende populariteit van drones, neemt ook de vraag naar manieren toe om de vliegende camera's te weren. Met name uit het bedrijfsleven is de vraag groot, denk hierbij aan luchthavens of autoproducenten die hun auto's willen beschermen tegen de cameralens tijdens een testrit op een afgeschermd parcours.

Deutsche Telekom werkt aan drones-afweersysteem

Voetbalwedstrijden

Naast autofabrikanten zou ook FC Bayern München hebben aangeklopt bij Deutsche Telekom voor een systeem dat drones kan weren tijdens voetbalwedstrijden en -trainingen.

Deutsche Telekom werkt aan drones-afweersysteem

In gesprek

Naar verluidt heeft Deutsche Telekom diverse fabrikanten uitgenodigd die werken aan afweersystemen voor drones, zoals het Amerikaanse Dedrone, Australische Droneshield, Noorwegeese Squarehead Technology en Airbus' Rohde & Schwarz.

Deutsche Telekom

Deutsche Telekom AG is een Duitse aanbieder van telecommunicatie. Het hoofdkantoor zit in Bonn en het bedrijf heeft een groot aandelenbelang in het bekende T-Mobile.

0 Reacties

    Plaats een reactie