Frederick Ajjoub heeft een uniek ontwerp gemaakt om een oude stierenvechten ring te verbouwen tot drone arena. In het ontwerp probeert hij de toekomst te versmelten met de oude structuur van de ring. Het ontwerp is openbaar gemaakt zodat mensen kunnen reageren en feedback geven.

Drone arena

Frederick Ajjoub, Student Architectuur aan het Institute for Advanced Architecture of Catalonia in Barcelona, heeft een uniek ontwerp openbaar gemaakt. In het ontwerp staat hoe hij een verlaten stierenvechten ring uit begin 1900 wil omtoveren tot een drone arena. Frederick heeft het ontwerp en enkele modellen met een belangrijke reden vroegtijdig openbaar gemaakt. De student wil namelijk graag feedback en opmerkingen van mensen uit de stad te horen krijgen.

Van stierenvechten ring naar drone arena

Frederick Ajjoub

Ik wil graag dat mensen in de omgeving het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van het ontwerpen van een drone arena. Drones zijn ongelofelijke apparaten, maar veel mensen zijn er hier nog bang voor of begrijpen het niet. Doordat de mensen in de stad helpen bij het ontwerpen voelen ze zich hopelijk meer verbonden met de nieuwe arena”, aldus Frederick.

De uitdaging

In samenwerking met Rowland Marshall, een Australische drone consultant, heeft Frederick Ajjoub met veel moeite het evenwicht tussen de toekomst en het behouden van de originele structuur weten te vinden. “Dit project was zeker een uitdaging. Het samensmelten van vliegende robots met het aardse stierenvechten was niet gemakkelijk”, aldus Frederick.

Om het ontwerp te zien klik hier

0 Reacties

    Plaats een reactie