DJI heeft een teaser via Twitter verspreid, dat mogelijk betekent dat DJI een nieuwe drone gaat presenteren tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

DJI

Dronegigant DJI is nog niet eens fatsoenlijk begonnen met de uitlevering van de Mavic Pro, heeft tussentijds ook de Phantom 4 Pro en Inspire 2 aangekondigd en komt nu - naar verwachting - alweer met een nieuwe drone.

DJI presenteert mogelijk nieuwe Phantom 5 in Barcelona

Mobile World Congress 2017

Dit weekend begint in Barcelona de jaarlijkse Mobile World Congress (MWC). MWC is een jaarlijkse conventie volledig gewijd aan mobiele technologie. Ieder jaar verzamelen alle grote telecom- en elektronica-fabrikanten zich in de Spaanse hoofdstad en is de beurs de plaats waar merken grote onthulingen doen.

Teaser

Ook DJI is dit jaar aanwezig op de 2017-editie van Mobile World Congress. Op Twitter kondigde de Chinese dronefabrikant aan dat mogelijk lijkt op de presentatie van een nieuwe drone.

Meer dan speculeren is het voorlopig niet, maar we weten dat DJI allesbehalve de rem erop houdt. Tot op heden heeft het relatief jonge bedrijf in een gigantisch tempo In de teaser die het bedrijf plaatste op Twitter is een afbeelding te zien waarin een close-up van een onbekend drone is te zien.

DJI presenteert mogelijk nieuwe Phantom 5 in Barcelona

Phantom 5?

Ervan uitgaande dat DJI een nieuwe drone zal presenteren, dan rijst direct de vraag welke drone zal worden gepresenteerd. Is het nu al tijd voor presentatie van de DJI Phantom 5? Of misschien toch een budget model van de Mavic? Een Ready To Fly racing drone? Of is het toch een nieuwe professionele drone in lijn met de Inspire of Matrice-serie?

Close up

Veel aanknopingspunten hebben we niet, maar in ieder geval wel de close-up van de arm voorzien van motor en stuk van propeller. Als we deze armen vergelijken met andere DJI series dan geeft dit onderstaand beeld.

DJI presenteert mogelijk nieuwe Phantom 5 in Barcelona

Inspire 2?

Ondanks de vele geruchten op het internet dat DJI een nieuwe Phantom 5 gaat aankondigen, lijken de motoren ook veel overeenkomsten te vertonen met de motoren van de recentelijk uitgebrachte Inspire 2. Zo heeft de motor uit de teaser als de motor van de Inspire 2 zowel aan de bovenkant als onderkant ventilatie roosters. De Phantom 4 drone heeft dit vooralsnog alleen aan de onderkant. De sensor onder de motor lijkt ook veel op het design van de Inspire 2. Daarentegen lijkt de propeller ook juist weer veel op de Phantom 4 propellers en niet op de Inspire 2 propellers.

DJI presenteert mogelijk nieuwe Phantom 5 in Barcelona

Phantom 5

Gaat DJI een zwarte Phantom 5 presenteren? Volgens diverse bronnen op het internet zou DJI een witte én voor het eerst ook een zwarte variant van haar nieuwste Phantom model uitbrengen. Nog een paar dagen geduld en we weten meer.

0 Reacties

    Plaats een reactie