Dronefabrikant DJI houdt op 31 augustus 2017 een persconferentie in Berlijn op de vooravond van IFA 2017. De grootste Europese vakbeurs voor consumentenelektronica vindt plaats in de Duitse hoofdstad van 1 tot 6 september. DJI kondigt tijdens de persconferentie een nieuwe versie van de DJI Mavic drone aan.

Compacte drones

Met de komst van de DJI Mavic Pro en de DJI Spark heeft de Chinese dronefabrikant een totaal nieuwe doelgroep voorzien van drones. De compacte quadcopters zijn eenvoudig te gebruiken en worden in de markt gezet als de ideale drones voor je vakantiekiekjes. Het is dan ook niet gek dat DJI voortborduurt op dit succes en het aanbod van compacte en slimme drones wil uitbreiden.

DJI kondigt nieuwe versie Mavic drone aan op 31 augustus 2017

Nieuwe Mavic

Betrouwbare bronnen melden aan Drones.nl dat DJI op donderdag 31 augustus een nieuwe versie van de DJI Mavic Pro aankondigt. Of dit om een totaal nieuwe versie in de vorm van een DJI Mavic Pro 2 gaat of een uitgeklede DJI Mavic Advanced of DJI Mavic Standard is niet bekend. Wij hebben de verwachtingen over de verschillende opties voor je op een rijtje gezet.

DJI Mavic Standard

Eerder dit jaar werd er al gesproken over de komst van een DJI Mavic Standard. Er lekte zelfs foto's uit van een modelsticker dat sterk het vermoeden gaf dat DJI een uitgeklede versie van de Mavic zou uitbrengen. Mocht er een DJI Mavic Standard versie komen, dan zal dit hoogstwaarschijnlijk zonder remote controller zijn, of met de remote controller die we kennen van de Spark drone. Ook is het de vraag of de DJI Mavic Standard wordt voorzien van de obstakelontwijking en de 4K camera. Hier zal DJI wellicht eerder kiezen voor een goedkopere 1080p HD camera.

DJI kondigt nieuwe versie Mavic drone aan op 31 augustus 2017

DJI Mavic Advanced

Wanneer DJI een Mavic Advanced op de markt zal brengen is het waarschijnlijk dat hij niet veel onder doet voor de DJI Mavic Pro. Zo zijn ook de Advanced versies in de Phantom 3 en Phantom 4 series niet erg verschillend ten opzichte van de Pro versies. Welke functies of eigenschappen er weg zouden vallen ten opzichte van de DJI Mavic Pro is dan ook lastig te voorspellen.

DJI Mavic Pro 2

Dat DJI nu al een compleet nieuwe versie van de DJI Mavic Pro in de vorm van een Mavic Pro 2 op de markt brengt, lijkt zeer onwaarschijnlijk. Vanaf de release van de DJI Mavic Pro communiceert DJI op de website de 'Mavic Series', duidend op meerdere drones in deze categorie. Wanneer DJI toch met de DJI Mavic Pro 2 op de markt komt, is de verwachting dat deze wordt uitgerust met obstakel ontwijking aan de voor-, zij- en achterkant van de drone. Ook zal deze hoogstwaarschijnlijk worden uitgerust met een betere camera om de drone gelijkwaardig te maken aan de DJI Phantom 4 Pro en DJI Phantom 4 Advanced.

DJI kondigt nieuwe versie Mavic drone aan op 31 augustus 2017

DJI Phantom 5

Er wordt op sommige plekken ook gesproken over een DJI Phantom 5, echter lijkt het erop dat DJI voorlopig geen Phantom model uitbrengt. De DJI Phantom 4 Pro en de DJI Phantom 4 Advanced zijn perfecte drones voor de (semi)professionele luchtfotografen, maar zijn wel een stuk groter dan de DJI Mavic Pro. DJI zal de komende tijd de focus op de compacte camera drones leggen en het is überhaupt de vraag of er ooit nog een nieuwe Phantom zal verschijnen.

IFA 2017

DJI houdt een persconferentie op de vooravond van IFA 2017 in Berlijn. De 'Internationale Funkausstellung' start op vrijdag 1 september en duurt tot woensdag 6 september 2017. Vorig jaar presenteerde DJI de Osmo Mobile tijdens deze vakbeurs voor consumentenelektronica.

DJI kondigt nieuwe versie Mavic drone aan op 31 augustus 2017

0 Reacties

    Plaats een reactie