Elistair heeft aangekondigd dat het nieuwe technologie- en innovatieteam van Vodafone heeft geëxperimenteerd met het gebruik van het Safe-T tethered station voor drones om 4G-dekking te leveren in een gebied waar voorheen geen dekking was.

Dekking

In noodsituaties, natuurrampen of afgelegen locaties, is het ontbreken van cellulaire dekking een terugkerende uitdaging en kan zelfs zorgen voor het reden van levens. Het verzorgen van dekking op de traditionele manier kan soms weken in beslag nemen om te worden geïnstalleerd en vereist langdurige en dure operaties.

Vodafone test Elistair bekabeld drone systeem voor 4G dekking

Bedraad

Elistair's tethering systemen voor drones bieden een flexibele en betrouwbare oplossing voor het inzetten of verbeteren van de cellulaire dekking in elke omgeving. Een drone verbonden aan het Safe-T of Ligh-T-station en uitgerust met een netwerkapparaat, kan uren vliegen terwijl het dekking biedt zonder risico van storingen in het netwerk of verlies van de drone.

Vodafone

Het nieuwe technologie- en innovatieteam van Vodafone Group experimenteerde met de technologie in een onbeschadigd gebied in Noord-Andalusië met mobiele relais gemonteerd op Elistair Safe-T tethering station. Dankzij de onbeperkte stroomvoorziening zweefde de drone op hoogten van maximaal 80 meter gedurende perioden van meer dan een dag met Vodafone CrowdCell en leverde 4G dekking van maximaal 3 Megabits per seconde.

Vodafone test Elistair bekabeld drone systeem voor 4G dekking

Verschillende toepassingen

Het systeem kan ook worden gebruikt onder gelijke omstandigheden om lokale gebruikers te verbinden zonder de noodzaak om het gesprek via een extern netwerk te laten lopen. Ook kan het systeem worden ingezet om video streaming te bieden voor surveillance doeleinden.

Safe-T-station

Het Safe-T-station is een industriëel slim station voor onbemande luchtvaartuigen en is compatibel met een breed scala aan drones en payloads. Het systeem is al goedgekeurd voor vastgebonden vluchten door de Franse burgerluchtvaartautoriteit DGAC. Het systeem wordt reeds succesvol ingezet door overheidsinstanties en bedrijven op 5 continenten.

0 Reacties

    Plaats een reactie