In minder dan drie maanden tijd heeft een team van ingenieurs en technici van Boeing een prototype ontwikkeld van een drone voor vrachtvervoer. Het prototype wordt gebruikt om Boeing's autonome technologieën te testen.

Drone

Boeing heeft een vrachtdrone ontwikkeld die in staat is een lading tot 226 kilo te vervoeren. De drone is 4,57 meter land, 5,49 meter breed en 1,22 meter hoog. De drone weegt zelf 338 kilo en kan verticaal opstijgen.

Boeing ontwikkelt prototype drone voor vrachtvervoer

Verticaal opstijgen

De vliegende vrachtdrone vertegenwoordigt een grote stap in de eVTOL-strategie (elektrische vertical-takeoff-and-landing). Deze technologie kan het luchtvervoer in de toekomst veranderen en wordt mogelijk ook bij passagiersvliegtuigen toegepast.

Prototype

Het prototype van Boeing werd in minder dan drie maanden tijd gebouwd door een team van ingenieurs en technici van onder andere Boeing HorizonX. De eerste succesvolle testvluchten zijn al uitgevoerd bij het Boeing Research & Technology's Collaborative Autonomous Systems Laboratory in Missouri, de Verenigde Staten.

Testobject

Boeing gebruikt het prototype als vliegend testobject voor het ontwikkelen van bouwstenen voor zelfsturende technologie van toekomstige toepassingen. Onlangs presenteerde Boeing ook een drone die gevechtsvliegtuigen vliegend kan bijtanken.

0 Reacties

    Plaats een reactie