In Australië heeft een drone voor het eerst het leven van twee tieners gered. De twee jongens waren 700 meter van de kust en hadden moeite om terug te komen. De drone vloog naar de jongens en dropte een opblaasbare reddingsboei. Hiermee konden de jongens eenvoudig het strand bereiken.

Reddingsactie

Het Australische bedrijf Little Ripper Life Saver ontwikkelt drones die in staat zijn om mensen te redden. Een van hun drones werd deze week voor het eerst succesvol ingezet bij een reddingsactie van twee tieners bij de kust van New South Wales, Australië. De lokale overheid geeft aan dat dit de eerste redding is ter wereld waarbij een drone wordt gebruikt.

Sneller

Strandwacht Jai Sheridan lanceerde de drone, liet hem naar de locatie van de jongens vliegen en dropte de reddingsboei in minder dan 2 minuten. Normaliter duurt het gemiddeld 6 minuten voordat de strandwachters zwemmers in nood bereiken.

Reddingsdrones

Naast het droppen van een opblaasbare reddingsboei heeft Little Ripper Life Saver nog meer levensreddende oplossingen met behulp van drones. Zo heeft het bedrijf een drone die defibrillators (AEDs) kan vervoeren, een anti-haai apparaat of het bezorgen van persoonlijke survival kits met daarin water, een reken, een radio en een verbanddoos.

Drone redt Australische tieners in ruige zee

1 Reacties

  1. Jan Peter van Popta

    bovenste plaatje is makkelijk te bedienen, de onderste niet ... (en die heeft nogal wat ruimte nodig om op te kunnen stijgen) Geluid bij filmpje, is zeker geen multicopter... https://www.youtube.com/watch?v=Sylx-GP3AqA lijkt me stug dat de persoon m in 2 minuten in de lucht had, en plek bereikt hadden, gezien het feit dat 2 man m al moeten dragen, en er een nogal groot bedieningspaneel is, en moet worden gevlogen door een echte helicopter piloot... Denk dat mensen op de grond sneller waren geweest. maar goed... blijft wel goede ontwikkeling :)

Plaats een reactie