Porsche werkt mogelijk aan een 'drone' die passagiers kan vervoeren, zo meldt de Duitse website Automobilwoche.

Drone

De website claimt dat de Duitse autofabrikant bezig is met de ontwikkeling van een drone die autonoom passagiers kan vervoeren en zal mogelijk binnenkort zijn eerste ontwerpschets presenteren.

Porsche werkt aan vliegende passagiers-drones

Autonoom

Hoewel er nog niet veel bekend is, zou je als bestuurder enige controle over de machine hebben, maar zou je geen pilotenlicentie nodig hebben om de drone te besturen. Zoals andere bestaande modellen zou een groot deel van de vluchtbesturing worden geautomatiseerd oftwel Porsche's passagiers-drone vliegt volledig autonoom.

Hoewel het niet duidelijk is of dit gerucht door Porsche officieel is bevestigd, heeft Detlev von Platen, één van de leiders van Porsche, geuit dat het minstens een half uur duurt om te rijden van de Porsche fabriek naar de luchthaven in Stuttgart, maar dat dit slechts "drie en halve minuut" duurt via de lucht.

Porsche werkt aan vliegende passagiers-drones

Autofabrikanten

Porsche is hiermee niet de enige autofabrikant die in de wereld van drones stapt. Zo investeert Daimler in de Volocopter drone en kocht de moedermaatschappij van Volvo het bedrijf Terrafugia, dat eveneens werkt aan een eigen vliegende auto.

Geen enkele autofabrikant wil niet de boot missen wanneer persoonsvervoer in de toekomst mogelijk zal verschuiven van rijdende voertuigen met chauffeurs naar autonome luchtvaartuigen in alle mogelijke soorten.

0 Reacties

    Plaats een reactie