Dit jaar streden ongeveer 1.790 studenten voor een prijzengeld van bijna 5 miljoen dollar van de Intel International Science and Engineering Fair (ISEF). Een 19-jarige student van het Barker College in Sydney, Australië nam de hoofdprijs van 75.000 dollar mee naar huis met een drone voor het reinigen van ramen.

Hoofdprijs

De Australische student Oliver Nicholls nam de hoofdprijs van 75.000 dollar mee naar huis met het concept van een drone voor het wassen van ramen van wolkenkrabbers. Zijn uitvinding leverde hem de Gordon E. Moore-prijs op, genoemd naar de mede-oprichter van Intel.

Wedstrijd

De ISEF-prijs is 's werelds grootste internationale pre-college wetenschapswedstrijd, die werd gestart in 1950 en nog steeds wordt georganiseerd door de Society for Science and the Public. Dit jaar werd de wedstrijd gesponsord door Intel en bracht studenten uit 81 landen, regio's en territoria bij elkaar. Samen dienden de deelnemers 1383 projecten in 22 verschillende onderzoekscategorieën in.

19-jarige student uit Australië wint hoofdprijs Intel's ISEF wedstrijd met drone om ramen te wassen

Ramenwas-drone

Oliver Nicholls werd geïnspireerd om drones te maken voor het wassen van ramen nadat hij had gehoord van twee lokale ongelukken tijdens het schoonmaken van wolkenkrabbers. De drone spuit water op de ramen, verwijdert vuil met microfiber ramenwissers en verwijdert overtollig water met een rubberschuiver.

Kabels

De drone hangt met kabels aan de zijkant van het gebouw en het heeft propellers om de drone van de muur te tillen en van het ene raam naar het volgende te verplaatsen. Een ander stel propellers wordt gebruikt om de drone stevig tegen het glas te drukken tijdens het reinigingsproces.

Kosten

Het wassen van de ramen van een wolkenkrabber is niet alleen een gevaarlijke, maar ook een dure aangelegenheid. Nicholls verwacht de drone voor het wassen van ramen te verkopen voor ongeveer 8.300 dollar, in welk geval hij schat dat hij zichzelf zal terugverdienen na één schoonmaakbeurt van een gebouw met zeven verdiepingen. Nicholls zegt dat hij de drone thuis heeft getest en dat hij windsnelheden tot zo'n 70 km per uur aankan.

0 Reacties

    Plaats een reactie