Afgelopen woensdag werd een groep van zeven zwemmers in Sagunto, Spanje op ongeveer 70 meter vanaf het strand gevangen in een onderstroom en door de stroming in zee geveegd. Nadat de kustwacht de hulpbehoevende zwemmers had gesignaleerd werd een drone voorzien van twee opblaasbare reddingsvesten ingezet voor een reddingsactie.

Drone

De drone, een Auxdron Lifeguard Drone, werd bestuurd door een dronepiloot die op aanwijzing van de kustwacht het apparaat naar de groep zwemmers navigeerde. Eenmaal aangekomen bij de groep zwemmers kon de dronepiloot via de camera op de drone zien dat een vrouw enorme moeite had de stroming te verslaan.

Drone redt zwemmer in Spanje

Reddingsvest

Op afstand liet de dronepiloot één van de twee reddingsvesten vallen om de hulpbehoevende vrouw te helpen. Bij contact met het water blaast het reddingsvest zich automatisch op waardoor de vrouw van een mogelijke verdrinkingsdood werd gered.

Waterscooters

Enkele ogenblikken later snelde de kustwacht op een waterscooter te hulp om de vrouw terug naar het strand te brengen.

Drone redt zwemmer in Spanje

Locatie

Ondertussen hield de dronepiloot via de camera de overige zwemmers in de gaten en bleef boven de groep zweven. Dankzij de drone kon de kustwacht vervolgens eenvoudig de andere zwemmers lokaliseren om ze één voor één op te halen met behulp van de waterscooter.

Video

De video van het incident is door de fabrikant van de drone vrijgegeven:

Echt of nep?

Dit nieuwsbericht - of is het misschien toch een verkapte reclamecampagne? - staat inmiddels al op vele internationale nieuws- en dronewebsites. Hoe dan ook, dit incident illustreert dat drones voor dergelijke reddingsacties van grote waarde kunnen zijn en daadwerkelijk levens kunnen redden.

Drone redt zwemmer in Spanje

0 Reacties

    Plaats een reactie