Yuriy Kasyanov van Matrix UAV introduceerde de 'Demon'-drone in een openbare Facebookpost op 17 augustus 2018.

Bewapend

Kasyanov beschrijft de drone als een "multifunctioneel onbemand luchtvaartuig" dat in staat is om een of twee raket-aangedreven granaten te vervoeren. Kasyanov merkte ook op dat de drone de granaatwerper van de RPG-7 familie, andere kleine wapens of zelfs een bom van ongeveer 10 kilo kan dragen.

Oekraïens bedrijf introduceert anti-tank drone

Aanvallen

In het bericht gaf Kasyanov enkele operationele rollen voor de Demon. Met een herbruikbaar wapen als een granaatwerper ziet hij de drone als een hulpmiddel voor hinderlagen en precisie-aanvallen op gepantserde voertuigen, ingegraven posities, anti-luchtapparatuur en andere doelen op een afstand van maximaal 10 kilometer.

Raket

Volgens de maker is er ook een eenrichtingsoptie voor de Demon, waarbij een lading explosieven van maximaal 7 kg nodig is en de drone in botsing wordt gebracht met een doelwit tot 20 km verderop. Via deze eenmalige optie kan de drone ingezet worden als een raket.

Oekraïens bedrijf introduceert anti-tank drone

Comandor-drone

Matrix UAV heeft al de Comandor-drone, een octocopter met gasmotor, op de markt gebracht welke voor alles van brandbestrijding tot aanvallen kan worden ingezet.

0 Reacties

    Plaats een reactie