De Delftse knappe koppen die meededen aan de UAV Medical Express Challenge 2018 in Australië hebben deze helaas niet weten te volbrengen. Wel kwamen zij van alle landingen het dichtste in de buurt van Outback Joe.

Harde landing

Tijdens de UAV Medical Express Challenge 2018 in Australië hebben onderzoekers van de TU-delft een autonome dronevlucht gemaakt. De missie was het vinden van 'Outback Joe', een fictief slachtoffer. Na het vinden van Joe moest de drone terugkeren met een pakketje naar de basis. Helaas is dat niet volledig gelukt: de Delftse drone maakte een te harde landing in de buurt van Joe en kon vervolgens niet verder vliegen.

Schade

Volgens de Delftse onderzoekers schakelde door 'een keten van gebeurtenissen' de drone iets te vroeg de motor uit. Dat gebeurde op ongeveer 1.5 meter hoogte, waardoor het toestel een onverwachts harde landing moest maken. Het resultaat was een beschadigde delftAcopter, met vleugels die half-verbrijzeld en 45 graden gebogen waren. De jury besloot vervolgens dat de challenge voor de Delftenaren voorbij was.

Geen gouden plak voor TU-Delft drone tijdens UAV Medical Express Challenge 2018

Perspectief

Het een en ander moet wel in perspectief gezet worden. Uiteindelijk heeft geen enkel team tijdens de UAV Medical Express Challenge 2018 de missie volbracht. Leuk detail is dat van alle landingen de studenten uit Delft nog het dichtste in de buurt zaten van Outback Joe. Andere teams landden verder weg, maar wisten wel nog verder te kunnen vliegen. In totaal deden 11 teams mee.

Resultaten

De uiteindelijk winnaar, team Monash uit de Verenigde Staten, heeft de vlucht volledig kunnen maken. Door een technisch probleem moest hun drone echter wel handmatig geactiveerd worden om op te stijgen na het ophalen van het pakketje, waardoor de vlucht uiteindelijk niet geheel autonoom was. Het team wat het zilver behaalde, team Dhaksa uit India, had een ander probleem. Hun drone landde te ver, op meer dan 30 meter afstand van Joe. De rest van de vlucht verliep echter probleemloos. Uiteindelijk moet Nederland dit jaar genoegen nemen met een zevende plaats.

Geen gouden plak voor TU-Delft drone tijdens UAV Medical Express Challenge 2018


0 Reacties

    Plaats een reactie