Op het vliegveld van Albury, Australië, kwam een vliegtuig bijna in de problemen doordat een drone gevaarlijk dichtbij kwam. De piloot van het vliegtuig spotte de quadcopter tijdens de landing op tijd om een botsing te voorkomen. De politie is een zoektocht begonnen naar de roekeloze dronepiloot.

Onverwachts bezoek

Een vliegtuig op de Australische luchthaven van Alburry kreeg tijdens het landen een onverwachte bezoeker. Naarmate de landingsbaan dichterbij kwam zag de piloot namelijk tot zijn verbazing een grijs met witte drone vliegen. De piloot sloeg daarop direct alarm en informeerde de verkeerstoren, die het signaal verspreidde naar andere piloten in de omgeving. Waarschijnlijk geschrokken van de naderende landing is de quadcopter vervolgens vertrokken, waarna het vliegtuig veilig kon landen.

Drone op Australisch vliegveld botst bijna met vliegtuig

Zoektocht

Direct na het incident zijn er agenten op pad gestuurd om het vliegveld uit te kammen, maar dat leverde geen resultaat op. De illegale dronepiloot is tot op heden spoorloos. De Australische politie heeft nu de hulp ingeschakeld van het publiek. Bezoekers die de dronevliegende durfal hebben gespot kunnen de politie tippen via de Australische Crime Stoppers telefoonlijn.

Regelgeving

Het is in Australië verboden om te vliegen in de buurt van vliegvelden. Deze vallen onder de zogeheten No Fly Zones. Dat is in Nederland niet anders. Doe je dit toch, dan heb je wat uit te leggen. Zo werd in 2017 een man uit Haarlem gearresteerd omdat hij rondjes vloog boven Nederland's bekendste luchthaven. Zorg dus dat je voordat je gaat dronevliegen altijd op de hoogte bent van de actuele regelgeving en ook alle geldende No Fly Zones kent.

Drone op Australisch vliegveld botst bijna met vliegtuig0 Reacties

    Plaats een reactie