Enzo Knol raakte zijn drone kwijt op het Spaanse eiland Ibiza. Volgens Nederlands bekendste YouTube vlogger kon de drone de sterke wind niet aan en kon daardoor niet terugkeren.

DJI Mavic Pro

Enzo Knol vloog op Ibiza met een DJI Mavic Pro drone. Hoewel deze drone een bereik tot vijf kilometer heeft en een topsnelheid van 65 kilometer per uur, lukte het de vlogger niet om de drone terug te laten keren.

Kwijt

De accu van de drone raakte in de hevige wind leeg en de drone zette zelf een landing in. Volgens de kaart in de DJI Go 4 applicaite wist de drone nog wel het vaste land te halen en daar dus waarschijnlijk een veilige landing te hebben gemaakt. Helaas lukte het Enzo niet om zijn drone terug te vinden.

Beginnersfouten

Als we goed naar de video kijken, dan merken wij al een paar dingen op waardoor Enzo zijn drone wellicht niet had hoeven verliezen op Ibiza.

Antenne positie

De stand van de antennes op de remote controller is heel belangrijk bij het vliegen met een drone. Bij de DJI Mavic Pro controller kun je de antennes het beste in een hoek van 90 graden zetten. Het signaal straalt namelijk van de platte kant van de antenne af en niet vanaf de bovenkant. In de video is te zien dat de antennes recht omhoog staan op de controller wanneer Enzo vliegt met zijn drone en daardoor de helft van zijn signaal verliest doordat hij zijn antennes eigenlijk op de grond richt.

Enzo Knol raakt drone kwijt op Spaanse eiland Ibiza

Sport modus bij vliegen in harde wind

De DJI Mavic Pro vliegt altijd op een rustige manier zodat jouw drone shots altijd stabiel en van hoge kwaliteit zijn. Wanneer je vliegt in harde wind kan dit nadelig zijn omdat de drone dan 'begrensd' wordt. Wanneer je de drone in sport modus zet, dan vliegt de deze op volle kracht en behaalt hij een maximale snelheid van 65 kilometer per uur. In harde wind haalt hij deze topsnelheid niet, maar is hij wel in staat om tegen harde wind in te vliegen. Let wel op dat veiligheidsfuncties zoals de obstakel ontwijkingssensoren in Sport Mode worden uitgeschakeld.

Enzo Knol raakt drone kwijt op Spaanse eiland Ibiza

Op tijd terugkeren

Bereid je altijd goed voor op een dronevlucht. Wanneer er een harde wind staat, houd er dan rekening mee dat de drone meer stroom verbruikt en de vliegtijd daardoor korter is. Keer dan ook op tijd terug. Liever de drone aan de grond met nog 20% accu, dan dat je hem kwijt bent. Ondanks dat DJI drones zeer makkelijk te besturen zijn, is het nooit verkeerd om eens een vliegles te nemen.

Enzo Knol raakt drone kwijt op Spaanse eiland Ibiza

Veilig Vliegen

Wil je nog meer tips lezen en de regelgeving voor het vliegen met drones, kijk dan op VeiligVliegen.nl.

0 Reacties

    Plaats een reactie