De commerciële markt voor drones groeit en marktonderzoeksbureau Drone Industry Insight verwacht dat die groei zal exploderen de komende jaren. In 2024 zou de markt ruim 38 miljard euro waard zijn, meer dan het dubbele van wat het nu is. Voornaamste reden hiervoor is de groeiende maatschappelijke acceptatie van drones.

Miljardenbranche

Tussen 2018 en 2024 wordt de markt voor commercieel dronegebruik meer dan twee keer zo groot. Dat voorspelt het Duitse onderzoeksbureau Drone Industry Insights. Momenteel is de branche wereldwijd goed voor een omzet van bijna 16 miljard euro, in 2024 loopt dat volgens het marktonderzoek op tot bijna 38 miljard euro.

Acceptatie

Volgens CEO en oprichter Kay Wackwitz van Drone Industry Insights zijn er meerdere redenen voor die verwachte groei, waarbij acceptatie van het publiek centraal staat. "De dronetechnologie wordt steeds meer geaccepteerd. De commerciële dronemarkt zit nog in de fase van early adopters, maar gaat spoedig over in een fase van early majority.” Hij verwacht dus dat drones spoedig gaan doorbreken bij een groter en breder publiek.

Explosieve groei verwacht voor markt commerciële drones

Opmars

In het rapport staan voorbeelden van interessante internationale ontwikkelingen. Zo gaat India haar luchtruim op korte termijn openen voor commercieel gebruik van onbemande luchtvaartuigen. In Rwanda is een netwerk gecreëerd waarbij drones van het ene naar het andere ziekenhuis vliegen met medicijnen, want in het regenseizoen zijn de wegen daar onbegaanbaar. Het Zwitserse bedrijf Matternet tenslotte, vervoert bloedmonsters van en naar ziekenhuizen door bergachtige gebieden.

Commercial UAV Expo

De volledige resultaten van het onderzoek worden bekendgemaakt op Commercial UAV Expo Europe, die van 8 tot en met 10 april in de RAI Amsterdam plaatsvindt. Dan wordt per land, sector en per toepassing bekeken waar de drone-industrie nu staat en inzicht gegeven over hoe zij zich de komende jaren gaat ontwikkelen.


0 Reacties

    Plaats een reactie