Drukke menigtes hou je het beste in de gaten vanuit vogelvluchtperspectief. Dat snapt ook de politie in Melbourne, Australië en zij gaan drones inzetten om dit te bewerkstelligen.

Vliegende camera

Voor de pilot gaat het om een vloot van maximaal 70 drones die 24/7 kunnen vliegen en uitgerust zijn met nachtzicht. Deze vloot van vliegende camera's zal voornamelijk gebruikt worden tijdens noodsituaties en reddingsoperaties. Het is tijdens deze werkzaamheden cruciaal dat er continu een overzicht is van de situatie en de vliegende toestellen zijn daar uitermate geschikt voor. Bij evenementen, zoals grote dance feesten of voetbalwedstrijden, kan er eventueel ook preventief gemonitord worden.

Toepassingen

"De introductie van deze eenheid zal naar verwachting ons werk nog beter en handiger maken", vertelt politie-inspecteur Craig Shepherd. "Naast het in de gaten houden van grote groepen mensen kun je daarbij ook denken aan het leveren van EHBO-pakketjes of water, wanneer er bijvoorbeeld een festivalbezoeker onwel dreigt te raken. Er zijn vele toepassingen."

Politie Melbourne gaat drones inzetten voor monitoring tijdens evenementen

Drones

Onder drones die deel uit maken van de vloot vinden de DJI Matrice 210, die compleet wordt geleverd met warmtebeeldtechnologie voor nachtzicht, een geïntegreerd camerasysteem voor HD-video-opname en ingebouwde coderingstechnologie. Ook kleinere drones vliegen mee, zoals de DJI Mavic Pro, die wat sneller en wendbaarder zijn.

Privacy

Burgerrechten-organisatie Libery Victoria zet nog wel haar vraagtekens bij het privacy-aspect. “Het zou een absolute zegen zijn als het gaat om reddingsoperaties, maar dat betekent niet dat je wil dat een drone je constant in de gaten houdt. We hopen dat de regelgeving daarin een goede balans vindt.

0 Reacties

    Plaats een reactie