Het Amerikaans Office of Naval Research (ONR) heeft recent een experiment gedaan met drones die corrossiecontrole uitvoerden op een scheepsmonument. Dankzij de drones kan de corrossievorming al in een vroeg stadium en op verre afstand gedetecteerd worden.

Corrosievrij

Drones worden gebruikt om de USS Midway, ooit een actief schip, corrosievrij te houden als onderdeel van het project Topside Drone. De drones maken gebruik van verschillende sensoren en een corrosiecontrole-algoritme om mogelijke roest te detecteren. Het Amerikaanse Office of Naval Research sponsort de technologie.


Drones

Tijdens dit project stijgt een drone op vanaf het schip, maakt foto's en land dan weer. Met de beelden van de eerste drone maakt men nauwkeurig een model van het schip. Een tweede drone wordt vervolgens verzonden met een infraroodcamera om foto's te maken die op het eerder gemaakte model worden geplaatst. De beelden worden tot slot door een algoritme geleid dat corrosie kan detecteren.

Topside Drone

Het project is onderdeel van het initiatief Topside Drone. Volgens de initiatiefnemers is corrosie altijd wel in meer of minder mate aanwezig en is het cruciaal dat er hier op gecontroleerd word. Dankzij het gebruik van drones kunnen ze corrosie van meer dan 24 meter afstand detecteren. Voor het menselijke oog is dat soms erg lastig en daarnaast bespaart het ook tijd om dit van afstand te doen.

Drones helpen Amerikaans schip om roestvrij te blijven

USS Midway

Het schip de USS Midway werd gebruikt door de Amerikaanse marine tijdens de Vietnam-oorlog als onderdeel van Operation Desert Storm. Het bevindt zich nu in de haven van San Diego als museumexpositie.

0 Reacties

    Plaats een reactie