Dronefabrikant Yuneec heeft via haar website een nieuwe camera drone onthuld: Typhoon H3.

Leica

Yuneec's nieuwste drone is ontworpen in samenwerking met Leica, een Duitse producent van hoogwaardige optische apparatuur, in het bijzonder bekend van haar (meetzoeker)camera's. Waar concurrent DJI een aandeel kocht in het bekende cameramerk Hasselblad, ging Yuneec de samenwerking aan met dit Duitse merk.

Yuneec en Leica introduceren Typhoon H3 drone

Drone

Het frame van de Typhoon H3 lijkt verdacht veel op zijn voorgangers en volgens de specificaties nauwelijks veranderd. Typhoon H3 is een hexacopter voorzien van 6 armen met motoren. Ook heeft de drone een inklapbaar landingsgestel waardoor de gimbal-camera een bewegigingsvrijheid heeft van 360 graden.

Camera

Yuneec Typhoon H3 is uitgerust met een nieuwe camera. De zogenaamde ION L1 PRO camera is gemaakt in samenwerking met Leica, welke met meer dan 100 jaar ervaring garant staat voor een camera van topkwaliteit. De camera heeft een 20 megapixel, 1 inch CMOS sensor en maakt foto's in een resolutie van 20 megapixel en schiet video in 4K Ultra HD met 60 frames per seconde met een 100Mbps bitrate.

Yuneec en Leica introduceren Typhoon H3 drone

Accessoires

Yuneec Typhoon H3 gebruikt dezelfde accu's en remote controller als voorgaande modellen uit de Typhoon H-serie.

Prijs

Op dit moment is er nog geen officiële prijs bekend gemaakt. Er wordt gespeculeerd dat de drone naar verwachting een kleine twee duizend euro zal gaan kosten.

0 Reacties

    Plaats een reactie