Yuneec heeft een nieuwe drone aan haar collectie toegevoegd. De Mantis G wil zich onderscheiden van de concurrentie met een superstabiele mechanische gimbal, een lange vliegtijd en een verbeterd bereik met de controller.

Design

De Yuneec Mantis G heeft een compact formaat en is hierdoor bij uitstek geschikt is om mee te nemen. Net als diens voorganger, de Yuneec Mantis Q, kan deze opgevouwen worden om nog makkelijker vervoerd te worden. Het gewicht van de Mantis G is ook vergelijkbaar: 0.5 kilogram, wat aardig licht is voor alle functies die aan boord zijn. De drone beschikt over 16 GB intern geheugen, met de optie om een SD kaartje te plaatsen.

Camera en gimbal

De camera is bevestigd aan de drone middels een gimbal. Die zorgt ervoor dat beelden zo stabiel mogelijk worden opgenomen. Waar de Mantis Q nog een digitale vorm van stabilisatie had (tot een max resolutie van 1080p) heeft deze nu een mechanische gimbal. De Yuneec Mantis G kan met deze gimbal beelden stabieler dan ooit vastleggen, zelfs in 4K. Deze kunnen direct via social media gedeeld worden.

Yuneec introduceert Mantis G met superstabiele mechanische gimbal

Intelligente vliegmodi

Yuneec's nieuwe drone beschikt over verschillende slimme automatische vliegmodi. In de Point of Interest-modus draait de drone een cirkel om bijvoorbeeld een persoon en in de Cinema-stand worden de vliegbewegingen nog vloeiender. Waypoint vliegen en Visual Tracking (vergelijkbaar met DJI's ActiveTrack) behoren ook tot de mogelijkheden. Tenslotte ontbreekt ook de Return to Home-functie niet.

Vliegtijd

Onder normale omstandigheden zou de Yuneec Mantis G een vliegtijd kunnen behalen van maar liefst 33 minuten.In de sportmodus zal dit iets lager zijn, maar daarin haalt hij wel snelheden tot maar liefst 70 kilometer per uur.


Besturing

De Mantis G bestuur je met een traditionele controller, maar ook spraakbesturing behoort tot de mogelijkheden. Hierdoor is het mogelijk om opnames te maken met lege handen (zonder controller in je handen). De drone heeft een flight controller gebaseerd op PX4, wat voor techneuten goed nieuws is. PX4 is namelijk een open-source systeem en leent zich goed voor allerlei aanpassingen.

Prijs en release

De Yuneec Mantis G is nu te koop voor 699 dollar in Verenigde Staten. Dat is inclusief 1 accu, de controller, een setje reserverpropellers. De Europese release laat nog even op zich wachten, maar wanneer dit precies zal zijn is nog niet bekend. Europese Yuneec-fans zijn dus voorlopig van import afhankelijk.

0 Reacties

    Plaats een reactie