Het Amerikaanse bedrijf Droneseed zet drones in op een bijzondere manier: om de ontbossing tegen te gaan. Drones brengen de omgeving in kaart en droppen speciale zaadpakketjes. Zo wil men ontbossing tegengaan.

Terreinverkenning

Als eerste verkent de drone het terrein waar de bomen geplant gaan worden. Dit wordt gedaan door een kleinere verkenningsdrone die het terrein virtueel in kaart brengt. Daarna worden via een algoritme de beste locaties bepaald voor nieuwe bomen en en gaan grotere drones hun beplantingsroute vliegen.

Amerikaans bedrijf plant bomen met drones

Zaadpakketje

Tijdens het vliegen van de route laten drones zaadpakketjes vallen en uit deze zaden groeien later de bomen. Zo’n pakketje bevat een speciaal samengestelde collectie van zaden die geschikt zijn voor het betreffende gebied, met daarnaast nog wat afweermiddelen voor ongediertebestrijding.

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van deze methode is dat drones sneller zijn in het planten van zaadjes op grote schaal dan mensen. “Een goede bomenplanter plant zo’n 800 bomen per dag,” zegt Grant Canary, CEO van Droneseed, in een interview. “Eén persoon met vijftien drones kan in een dag hetzelfde werk verrichten als 360 arbeidsuren aan handmatig bomen planten en verzorgen."

Samenwerking

Droneseed is momenteel een van de partijen die samenwerkt met de Amerikaanse YouTuber Jimmy ‘MrBeast' Donaldson. Die startte samen met andere YouTube-sterren een campagne om 20 miljoen bomen voor 1 januari 2020 te planten. Voor deze actie, genaamd teamtrees, was na 5 dagen al meer dan $10 miljoen ingezameld om dit te realiseren.

0 Reacties

    Plaats een reactie