Natuurbehoud is een belangrijk en actueel thema. Zoals wel vaker bij moderne vraagstukken, kunnen ook bij dit onderwerp drones een rol van betekenis spelen. Het monitoren van het Great Barrier Reef, bijvoorbeeld.

Inspectie

DroneDeploy, een dronesoftwarebedrijf uit Silicon Valley, opent binnenkort een locatie in Australië voor een speciale missie. Het bedrijf zal daar namelijk de Great Barrier Reef Marine Park Authority helpen de verslechterende oceaanhabitat van het bekende natuurgebied te inspecteren. Daarvoor maken zij gebruik van van autonome drones met camera's die tijdens vluchten het rif en de schade daaraan in kaart gaan brengen.

Drones

Met DroneDeploy kan de Great Barrier Reef Marine Park Authority overwegend autonome drones gebruiken om beelden van het Great Barrier Reef vast te leggen en de beelden om te zetten in een kaart met diverse handige gegevens. . Met de kaart kan de autoriteit de gezondheid van het beschadigde rif monitoren en op basis hiervan passende stappen ondernemen ter reparatie.

DroneDeploy monitort Great Barrier Reef met drones

Financiering

DroneDeploy slaagde erin om $ 35 miljoen op te halen tijdens een financieringsronde, dankzij de Australische venture capital onderneming AirTree Ventures en Bessemer Venture Partners. Dit is een uitzondering voor AirTree Ventures, die normaal geen bedrijven financiert die zich buiten Oceanië bevinden.

Gunstig voor de industrie

"Deze nieuwste investering helpt ons om onze nieuwe producten voor klanten te bouwen en tegelijkertijd innovatieve oplossingen te ontwikkelen die gunstig zijn voor een aantal Australische industrieën", vertelt Michael Winn van DroneDeploy. "Er is een heel leger van Australische drone-operators en in de toekomst staan er allerlei spannende dingen op dat gebied om de hoek", vult James Cameron van AirTree Ventures aan.

0 Reacties

    Plaats een reactie