Autel Robotics lanceerde recent hun nieuwste drone op de CES: de Autel EVO 2. Deze komt in drie verschillende variaties, waaronder een versie met 8K video en een thermische camera-optie. We zetten de belangrijkste informatie voor je op een rijtje.

Opvolger

De Autel EVO 2 is de opvolger van de Autel EVO. Waar de eerste EVO drone de tegenhanger was van de DJI Mavic Pro, gaat de EVO 2 de strijd aan met de Mavic 2 Pro drone. De belangrijkste wapenfeiten van de EVO 2 zijn de nieuwe technische specificaties, die erg netjes zijn. Daarnaast is de drone opvouwbaar.

Autel Evo 2-modellen

De meest in het oog springende feature van de EVO 2 zijn de camera's. Voor de EVO 2 zullen er namelijk drie versies beschikbaar zijn met verschillende camera's. Dit zijn de Evo 2 (gimbal met 6K video) de Evo 2 Pro (gimbal met 8K video) en de Evo 2 Dual (dual-sensor gimbal met 8K video én een thermische camera).

Autel Robotics presenteert nieuwe Evo 2-drone

Geavanceerde sensoren

Een andere feature waar Autel graag mee pronkt, is de geavanceerde sensortechniek. Maar liefst twaalf vision-sensoren, twee sonarsensoren en twee LED-landingslichten zijn aan boord. Deze werken met elkaar samen om volgens Autel een drone te realiseren met de beste obstakel-ontwijking in de industrie.

Functies

De Autel Evo 2 is voorzien van een aantal handige, moderne functies. Zo kan deze automatisch landen en terugkeren naar zijn vertrekpunt en is ook objecten volgen via'Smart Tracking' geen probleem. Naast het besturen met een controller, kan de drone ook bediend worden via handgebaren. De drone is opvouwbaar voor extra gemak.

Vliegen

De vliegtijd van de EVO 2 bedraagt een respectabele 35 minuten, waarbij de maximale vliegsnelheid rond de 70 km per uur ligt. Het opladen van de accu duurt ongeveer 90 minuten. Het maximale vertrekgewicht van de Autel EVO 2 drone bedraagt 1000 gram.

Controller

De EVO 2 wordt geleverd inclusief afstandsbediening. Deze heeft een ingebouwd OLED scherm zodat de camerabeelden live kunnen worden bekeken. Het bereik van de afstandsbediening is maar liefst 25 kilometer.

Lancering

Wanneer de Evo 2-drone beschikbaar komt voor het grote publiek, is nog onbekend. Ook over de prijs heerst nog onduidelijkheid. Autel kondigde aan op een later tijdstip deze informatie bekend te maken.

Foto: DroneDJ

2 Reacties

  1. Patrick

    Hallo Wanneer is de Evo 2 leverbaar ? Mvg

  2. Hidde Heer

    fout, de standaard editie heeft de 8k camera en niet de pro die heeft de 6k met de sensor

Plaats een reactie