Een nieuwe dronefabriek opent in de toekomst haar deuren in de haven van Oostende, Vlaanderen. Roboticabedrijf ECA is de initiatiefnemer. De fabriek zal zich specialiseren in het bouwen van maritieme drones voor de Belgisch-Nederlandse marine.

Dronefabriek

In Oostende zijn recent plannen getekend voor een nieuwe dronefabriek in de haven. Deze gaat zich specialiseren in het maken van maritieme drones die mijnen kunnen opsporen. Het geheel is opgericht naar aanleiding van meerdere productaanvragen van de Belgisch-Nederlandse marine.

Bouwplannen

De dronefabriek die gebouwd gaan worden, is geen kleine. In totaal zal de oppervlakte van deze fabriek volgens de plannen zo'n 5000 vierkante meter beslaan. Recent tekende men het contract hiervoor en begin 2022 zou de fabriek operationeel moet zijn. ECA is van plan de komende 3 jaar zo'n zeventig ingenieurs en technici aan te trekken om dit te bewerkstelligen.

ECA Robotics bouwt dronefabriek in haven van Oostende

Mijnenjagers

In 2016 besliste de Belgisch-Nederlandse marine al om zestien schepen te kopen, twee fregatten en zes mijnenjagers voor elk van beide landen. Het contract voor de mijnenjagers werd daarbij in Belgische handen gelegd en de Belgische marine selecteerde vervolgens ECA Robotics als partner.

ECA Robotics

Technologiebedrijf ECA Robotics Belgium (Brussel) is een onderdeel van de grotere Franse ECA Group. Zij zijn verantwoordelijk voor de de productie van de nieuwe generatie maritieme drones. Deze drones vormen de kern van het nieuwe beleid van de Belgisch-Nederlandse marine.

Oostende

"ECA kiest om diverse redenen voor Oostende", vertelt havenvoorzitter Charlotte Verkeyn. ‘Zijn activiteiten passen perfect binnen onze visie om in te zetten op verschillende markten. Zo versterken we ons economisch sociaal weefsel. Tweede reden is dat ze in Oostende alles vinden wat ze nodig hebben: land, kade, een goed ontsloten site en een bedrijvennetwerk." Eerder in het proces was het eveneens Vlaamse plaatsje Zeebrugge ook in de running als locatie voor de fabriek.

Bron: marineschepen.nl

0 Reacties

    Plaats een reactie