Mauritanië zal binnenkort drones testen om terug te vechten tegen de zwermen woestijnsprinkhanen die de gewassen en het levensonderhoud van boeren beschadigen. De Verenigde Naties ondersteunen het project,want de sprinkhanen zijn tevens niet goed voor het ecosysteem van de woestijn.

Drones vs insecten

Binnenkort gaat Mauritanië beginnen met het testen van drones om een insectenplaag in de woestijn te bestrijden. Het gaat om grote hoeveelheden sprinkhanen die gewassen van boeren beschadigen. De Verenigde Naties onderrsteunen het project en hopen de schade veroorzaakt door de sprinkhanen in de woestijn te minimaliseren.

Drones

Om de insectenplaag te bestrijden gaan de lokale instanties drones inzetten. De onbemande voertuigjes gebruikt men om de sprinkhanen te detecteren en te volgen. Een waarschuwingssysteem gaat vervolgens af wanneer de sprinkhanen in de buurt zijn, waardoor de minste schade aan de gewassen van de boer wordt aangericht.

Mauritanië zet drones in tegen sprinkhanenplaag

Testronde

Uiteraard vindt er eerst een test met de drones plaats. De eerste testronde zal onderzoeken of de drones geschikt zijn voor gebruik in Mauritanië, en als alles goed gaat, gaat men de methode ook in andere landen uitrollen. De test zal 21 dagen duren en in het bestrijdingsteam zitten mensen van diverse nationaliteiten uit o.a. Algerije, Tunesië en Marokko.

Organisaties

De tests worden uitgevoerd door een gezamenlijke operatie van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO). Het National Center for Desert Locust Control, dat zich specialiseert in woestijnplagen, is ook betrokken bij de operatie.

0 Reacties

    Plaats een reactie