Onderzoekers van de Stanford University hebben een drone ontwikkelt vergelijkbaar met een vogel. Met een speciaal soort buigbare vleugels kan deze drone preciezer dan ooit door de lucht manoeuvreren.

Vleugelontwerp

Een groep onderzoekers van het Lentink Lab van Stanford University ontwikkelde een vliegende robot met een vleugelontwerp dat vergelijkbaar is met dat van een duif. Unieke hieraan is dat de vleugels kunnen buigen, waardoor preciezere navigatie in krappe ruimtes mogelijk wordt.

PigeonBot

De drone gaat door het leven als de PigeonBot, de drone is in staat om zijn vleugels uit te strekken, ze te buigen en te bewegen vergelijkbaar met vogels. De PigeonBot heeft 42 vrijheidsgraden die de positie van 40 elastisch verbonden veren regelen via vier aangestuurde pols- en vingergewrichten.


Voordelen

In een toekomst waarin drones bezorgtoepassingen kennen, zal het nodig zijn om door krappe ruimtes en rond gebouwen en bomen te navigeren. Door drones meer te bouwen als een vogel, kunnen de onbemande vliegtuigjes makkelijker manoeuvreren. Daarnaast kunnen deze modellen volgens de onderzoekers ook zwaardere winden aan.

0 Reacties

    Plaats een reactie