Je huis beveiligen met een duur, uitgebreid camerasysteem? Binnenkort kan het ook met een drone, aldus het bedrijf Sunflower Labs. Tijdens de CES in Las Vegas presenteerde men dit ambitieuze plan.

Drone als beveiligingssysteem

Sunflower Labs heeft dit jaar op CES in Las Vegas een bijzonder thuisbeveiligingssysteem laten zien: een drone. Het systeem heeft een nieuwe aanpak om een huis veilig te houden via een drone in combinatie met kunstmatige intelligentie en een laadstation.

Waakhond

Volgens Sunflower Labs kan men door middel van slimme A.I een drone het huis laten beveiligen. De drone voorzien van A.I. bewaakt dan het huis en leert de mensen die er wonen te herkennen, een beetje zoals een waakhond. Zo is men er zeker van dat er enkel ongewenste gasten buiten de deur worden gehouden.

Tuinsensoren

De drone werkt samen met een speciaal soort tuinverlichting, om ook het gebied rondom het huis te bewaken. Deze tuinverlichting heeft bewegingssensoren en de mogelijkheid om trillingen te voelen, waardoor de drone wordt geactiveerd.


Drone op onderzoek

Het systeem werkt door sensoren in de tuinverlichting te te 'lezen'. Zodra de lichten namelijk enige tijd (onbekende) beweging oppikken, stuurt het een melding naar je telefoon en start de drone zijn onderzoek. De drone zal de storing onderzoeken en rapporteren wat er aan de hand is via een smartphone app.

Investering

Naast automatisch vliegen, kan de gebruiker ook zelf de besturing overnemen. Al met al een leuke en handige gadget voor de droneliefhebber, maar of het ook de huidige bewakingssystemen kan vervangen? Dat is nog even afwachten, maar met een prijskaartje van $ 10.000 voor het drone-systeem is het hoe dan ook een flinke investering.

0 Reacties

    Plaats een reactie