Er heeft met zekerheid geen drone rondgevlogen in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught volgens de Dienst Justitiële Inrichtingen na berichten over een drone in de gevangenis. Ook Martin Kok, maker van de beelden, heeft dit bevestigd op zijn website.

Hoax

Ex-crimineel Martin Kok toonde onlangs op zijn website beelden van een drone in een gevangenis. Op zijn website maakt Kok bekend dat de drone niet gevlogen heeft in de zwaar beveiligde gevangenis, maar dat de opnames gemaakt zijn in de oude gevangenis Blokhuispoort te Leeuwarden.

Blokhuispoort

Blokhuispoort is een inrichting die niet meer in gebruik is. De oude gevangenis Blokhuispoort is nu een verzamelgebouw met allerlei kleine ondernemers. blokhuispoort-gevangenis-friesland-droneblokhuispoort-gevangenis-friesland-drone

Holleeder

Eerder deze week liet de EBI in Vught weten dat "het best zou kunnen" dat er een drone in het complex gevlogen heeft. Kok beweerde in zijn video dat hij vlak voor de cel van Willem Holleeder vloog: "Cel 3.12, daar zit hij!" Volgens Kok was het de eerste keer ooit dat er met een drone in de gevangenis gefilmd wordt: "Dit zijn unieke beelden. Dit gaat de hele wereld over."

De stotteraar

Kok zat jarenlang in de gevangenis in verband met twee moorden die hij gepleegd zou hebben. Hij zou in 1989 betrokken zijn geweest bij een vechtpartij, waarbij een dode viel. In 2001 schoot hij de nieuwe vriend van zijn ex dood. In 2012 werd Kok op vrije voeten gesteld.

Vlinderscrime

Tot een halfjaar geleden runde de ex-crimineel een escortbureau, waar hij in de gevangenis al mee bezig was. Begin deze maand begon hij zijn eigen website: Vlinderscrime.nl. Ter promotie van zijn website creëerde Kok het broodjeaapverhaal over de rondvliegende drone in de gevangenis. "Wat een bezoekes aantallen gisteren op me site 15.000 dat is niet slecht voor iemand die net 14 dagen online is met vlinderscrime.nl", schreef de ex-gedetineerde op zijn website in gebrekkig Nederlands. vlinderscrime-bezoekersaantallen-google-analyticsvlinderscrime-bezoekersaantallen-google-analytics

0 Reacties

    Plaats een reactie