GoPro Karma is vanaf heden weer verkrijgbaar in de Verenigde Staten, dat heeft GoPro vandaag officieel aangekondigd via haar website.

Karma

GoPro heeft aangekondigd dat haar Karma drone vanaf heden weer te bestellen is via GoPro.com en retailers als Best Buy, B&H Photo Video en Amazon. Voor een bundel inclusief GoPro Hero 5 camera betaalt de Amerikaanse consument $1099 en $799 zonder camera.

Tweede poging

Dit is GoPro's tweede poging om de Karma drone te introduceren. Het bedrijf introduceerde de drone in september vorig jaar en bracht het apparaat een maand later op de markt. Zestien dagen na lancering besloot de camerafabrikant toch al haar Karma drones terug te roepen aangezien er verdacht veel meldingen binnenkwamen dat GoPro drones plotseling uit de lucht vielen. Een mankement aan de accu bleek de oorzaak en de Amerikaanse fabrikant riep alle drones terug naar de fabriek.

GoPro Karma vanaf heden weer verkrijgbaar in VS

GoPro Karma vs DJI Mavic

Buiten haar eigen strubbelingen in de wereld van drones kreeg GoPro nog een drama te verwerken. Een week na GoPro's presentatie van Karma presenteerde de Chinese fabrikant DJI haar nieuwste portable drone: DJI Mavic Pro. Op het eerste gezicht een vergelijkbare drone, maar een beetje inspectie leert dat de Mavic Pro op alle punten beter scoort. DJI Mavic heeft een betere hardware, betere software én is nog kleiner dan de Karma drone.

Afgang

Door de enorme opkomst van low-budget actioncams doorstond GoPro de afgelopen jaren een moeilijke tijd. Aangezien nu vrijwel alle klanten de Mavic Pro drone zullen verkiezen boven de GoPro's Karma drone, is de vraag of de Karma het bedrijf naar grote hoogte zal brengen. Wij hebben grote twijfel...

0 Reacties

    Plaats een reactie